Füstös padlizsánkrém
A güdüci "Füstös" padlizsánkrém hagyományos recept alapján készült eredeti erdélyi zöldségkrém.
A padlizsánkrém akkor az igazi, ha parázson vagy tűzön sütik meg a padlizsánt, hiszen így kap egy füstös ízt a zöldség (a vinetta, ahogy Erdélyben mondják). Gáztűzhelyen is megsüthetjük fémlapra helyezve, de ha sütőbe tesszük, elmarad a füstös íz.
Elkészítéséhez alig kell pár összetevő: jó minőségű olíva olaj, egy kevés hagyma és fokhagyma, só, bors és ízlés szerint lehet egy kis majonézt is hozzáadni, ki hogy szereti. Pirítóssal is szokták fogyasztani, de friss kenyérre kenve az igazi, főleg ha tudunk friss paprikát vagy paradicsomot tálalni hozzá. Ez az ínycsiklandó finomság reggelire vagy vacsorára egyaránt jó választás. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Felbontás után hűtőben kell tárolni, persze csak ha marad belőle….
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Összetevők: füstös padlizsán (95%), hagyma (3%), olaj (1,9%), só (0,1%)
Tartósítószert nem tartalmaz.