Korondi töltött-káposztás fazék. Kétszer kiégetett korondi, virágmintás, mázas kerámia, űrtartalma kb 4- 4,5 liter. Sütőben és kemencében is használható, nyílt lángnak viszont ne tegyük ki.
A fazékba alulra tegyük a kaprot, rá a töltött káposztákat, de ne töltsük meg színültig, hagyjunk kb 3 ujjnyi szabad helyet, aztán töltsük fel vízzel úgy, hogy teljesen ellepje a töltelékeket. Fedjük le és tegyük a hideg sütőbe. Kb 50 perc után ellenőrizzük, hogy kell-e még folyadékot önteni a káposztára. Ha elfőtt a leve, pótoljuk és visszatoljuk a sütőbe. Másfél óra sütés után kikapcsolhatjuk a sütőt, de hagyjuk még bent a fazekat legalább egy fél órára.
A fazék sokáig megtartja a magas hőmérsékletet, így az elzárt sütőben tovább fő a káposzta, ezért ezt az edényt használni energiatakarékos megoldás. Csak akkor mosogassuk el a fazekat, ha már kihűlt.
Nagyobb tétel igénylése esetén kérjük írjon nekünk.