Erdélyi fűszerek
Erdélyi fűszerek, fűszer-keverékek és fűszersók
Erdély mesebeli tájairól, tiszta forrásból származnak a fűszernövények, amelyek az oldalunkon található fűszerek, fűszerkeverékek és fűszersók alapanyagát adják.
Az hagyományos erdélyi és a magyar konyha között nagyon sok a hasonlóság, de vannak olyan fűszerek, amit nálunk kevésbé használnak, míg Erdélyben teljesen hétköznapi fűszernek számítanak, pl a csombor (vagy borsikafű). Nálunk inkább savanyúságoknál használják, míg Erdélyben a csorba levesek egyik alapfűszere.
Fűszersóinkban a parajdi sót párosították egy másik fűszerrel, pl paprikával, borssal vagy fokhagymával, de a zöld fűszernövényekkel is szerencsés párost alkotnak: csombor, lestyán, kapor, tárkony. A füstölt só igazi füstös ízt ad az ételeknek, de ha csak a paradicsomot vagy a vajas kenyeret sózzuk meg vele, az is nagyon finom lesz. A csorba-levesekhez és a grillezett húsokhoz készült fűszerkeverékeink igazi slágertermékek oldalunkon.
Az erdélyi fűszerek, fűszer-keverékek és parajdi fűszersók különlegessé varázsolják a húsételeket a pörkölttől a rántott szeletig, de bátran ki lehet próbálni gombákkal vagy egy egyszerű paprikás krumplival is. Ezek a fűszer-keverékek kizárólag bio szárított és aprított növényekből állnak, hozzáadott só nélkül. Rendkívül gazdag és változatos ízviláguk van, hiszen egy fűszerkeverék nagyon sok növény összeválogatásával készült.
Próbálja ki az erdélyi fűszereket, fűszer-keverékeket és fűszersókat és emelje új szintre a kulináris élvezeteket! Ha Ön nem szokott főzni, akkor megajándékozhat egy konyhatündért! A fűszer-keverékek elegáns csomagolásuk miatt ajándéknak is kiválóak.